במרכז עוצמות עובדים מטפלים המומחים בטיפול באנשים המתמודדים עם סוגים שונים של קשיים ולקויות, כגון:
•הפרעות קשב- הפרעת קשב וריכוז A.D.D ובמקרים בהם נוספת גם היפראקטיביות A.D.H.D . אנשים החיים עם הפרעת קשב מאופיינים לרוב עם קשיי קשב, קשיי ריכוז, היפראקטיביות (פעלתנות יתר) ואימפולסיביות. הטיפול היעיל ביותר הינו טיפול מערכתי- המשלב טיפול רגשי, התנהגותי והדרכה הורית.
•הספקטרום התקשורתי-רצף תסמונות בעלות מכנה משותף ברור עם האוטיזם.(P.D.D- Pervasive Developmental Disorder) לאנשים המתמודדים עם לקויות מהספקטרום קיימים כמה תסמינים מרכזיים המופיעים בתחום התקשורתי: לקות שפה- קשיים בהבנת הומור, הבנת מושגי "כאילו" ולקות בתקשורת לא מילולית כמו בהבעות פנים, רגשות, בתחום החברתי וההתנהגותי. התסמונות המוכרות על הספקטרום הן אוטיזם ותסמונת אספרגר.
•ילדים ונוער עם מוגבלות שכלית התפתחותית (בינוני-גבוה עד גבולי) זו הפרעה נוירו התפתחותית המאופיינת בעיקר בתפקוד אינטלקטואלי נמוך. אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית סובלים מאיחור משמעותי או קושי משמעותי ברכישת מיומנויות למידה, מיומנויות תקשורת ומיומנויות הדרושות לפעולות היומיום.
טיפול רגשי בילדים ומבוגרים עם צרכים מיוחדים- יש דבר כזה
כולנו חווים כאב מסוגים שונים (פיזי, רגשי, מנטאלי). אצל כל אחד הוא בא לידי ביטוי באופן אחר. האחד מזיל דמעה, האחר מבטא כעס והשלישי נאלם דום. אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית למשל חווים את הכאב בעוצמות וזמנים אחרים. גיא (שם בדוי) בן 12 עם מוגבלות שכלית התפתחותית קיבל מכה ביד בזמן ההפסקה. גיא המשיך כרגיל ונראה שהדבר כלל לא כאב לו למרות שהיד היתה משופשפת ופצועה. לאחר שעתיים פרץ בבכי בלא סיבה הנראית לעין. כשנשאל למה הוא בוכה ענה "קיבלתי מכה ביד". מחקרים מראים שהכאב בקרב אנשים עם מוגבלויות נחווה בפער ניכר של זמן ועוצמה. הדבר נכון לגבי כאב פיזי ונפשי כאחד.
מי שמכיר לעומק אנשים עם צרכים מיוחדים יודע, שגם להם כמו לכולנו יש עולם רגשי עמוק. אכן, לעיתים זה נראה אחרת ולא תמיד מובן. מסיבה זו הטיפול הרגשי צריך להיות מותאם לאדם וללקות בה הוא מאובחן. אנו מאמינים שבכל טיפול חשוב להתייחס גם לנפש האדם ולרגשותיו.
מסלול V.I.P להורים לילדים עם צרכים מיוחדים (V.I.P- VERY IMPORTANT PARENTS)
הורים לילדים עם צרכים מיוחדים מתמודדים עם לחצים אדירים בכל החזיתות. התמודדות זו מעמידה את ההורים בסיכון גבוה לשחיקה פיסית ונפשית, לדיכאון, חרדה, כאבי גב, בעיות אורטופדיות ועוד.
לחצים כרוניים הכרוכים בהתמודדות של ההורים עלולים להשפיע על כל תחומי החיים כגון: איכות הקשר עם הילדים (כולל הילדים הבריאים), התפקוד בבית ובעבודה וכמובן הזוגיות. זאת במקביל לקושי הרגשי המאפיין את רוב ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים. בסיטואציה המורכבת הזאת שוקעים ההורים בהתמודדות היומיומית השוחקת ולעיתים הסיזיפית ומוותרים בעל כורחם על העצמיות והזוגיות.
אנחנו בעוצמות מאמינים שזה לא צריך להיות כך. הורים לילדים עם צרכים מיוחדים לא צריכים לוותר על המימוש העצמי כפרט, כהורה וכבן זוג. על כן אנו מציעים את תכנית (V.I.P (VERY IMPORTANT PARENTS. התכנית מציעה תכנית טיפול מערכתית מותאמת לכל משפחה לפי המאפיינים הספציפיים שלה, שכוללת (על פי צורך) הדרכה הורית בהתאם לאבחון הספציפי של הילד, טיפול פרטני לכל הורה, טיפול זוגי, טיפול משפחתי או מפגשים טיפוליים עם בני משפחה נוספים (אח/ות, סבא/סבתא וכו´), טיפול פרטני ייחודי בילד המיוחד וטיפול מערכתי הכולל קשר עם מערכות נוספות בקהילה. כמו כן חשיפה של ההורה לאפשרויות ולזכויות שמעניקה המדינה ולאופן מימושן.